KURTI U STRAHU Putin sprema plan za Zapadni Balkan
EPA/VALDRIN XHEMAJ

"Želimo u EU i NATO. Ako budemo primljeni, to bi bilo bolje i za narod Kosova, za republiku i za ceo region i evropski kontinent uopšte", rekao je Kurti i naveo da bi zemlje EU i NATO trebalo da budu više posvećene uklanjanju ruskog uticaja sa Balkana.

Povodom ruske intervencije u Ukrajini, Kurti je u intervjuu britanskom Skaj njuzu naveo da je Kosovo u prošlosti doživelo rat i da narod Kosova pokazuje solidarnost sa ukrajinskim narodom, a kritikovao je Srbiju za koju je naveo da je ostala jedina država u Evropi, osim Belorusije, koja nije uvela sankcije Rusiji.

"Balkan nije imun od efekata situacije u Ukrajini jer na Balkanu imamo državu koja nije uvela sankcije Rusiji, koja se nije prudružila EU u osudi ruske okupaciju, a to je Srbija, naš sused", rekao je Kurti i dodao da Srbija i dalje odbija da prizna Kosovo, dok sa druge strane održava čvrste veze sa Rusijom.

KOSOVSKI ALBANCI POTPUNO POLUDELI "Srbija je jedina koja je stala uz Rusiju, Vučić je isti kao Putin"

On kaže da veliki deo naoružanja Srbije iz ruskih donacija, dok većina velikih ruskih kompanija ima svoje filijale u Srbiji.

"Zbog toga je narod Kosova zabrinut da će despotski predsednik Vladimir Putin pokušati da izazove rat na Zapadnom Balkanu kako bi ga pretvorio u bojno polje sa zapadnim demokratijama", rekao je Kurti.

On je naveo da je narod Kosova odlučan, budan i da se ne plaši.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Hmm

02.03.2022 11:12

Vidi ga ovaj panicar. Tebe ce tvoji da srede

Tatjana

02.03.2022 12:06

Nemožeš ti da odlučuješ o Kosovu koje je sastavni deo Srbije. Budalo jedna.

Vera

02.03.2022 19:30

Strasno su hrabri od kako je pocela intervencija u Ukrajini samo odu po svetu i kukuaju i mole da ih neko zastiti od umisljene opasnosti od Srbije