"PUTIN NAS JE PODCENIO" NATO poslao poruku Moskvi: Strategija vam neće uspeti
EPA

"Pokušaji da se ukrajinski narod liši vode, struje i grejanja nameran je napad na civile", rekao je Stoltenberg u intervjuu za dpa u Briselu.

Kremlj mesecima bombarduje ukrajinsku energetsku infrastrukturu. Rusija je u petak izvela nove napade širom Ukrajine, uključujući Zaporožje, Mikolajev, Vinicu, Poltavu, Dnjepropetrovsk i Harkov. Gađan je i Kijev.

Putin je podcenio NATO

Ruski predsednik Vladimir Putin "pokušava zimu iskoristiti kao oružje, nastojeći da slomi ukrajinski narod kako bi potkopao njegovu podršku ukrajinskoj samoobrani", rekao je Stoltenberg. No generalni sekretar NATO-a uveren je da Putinova strategija neće uspeti, prenosi Index.hr.

"Istorija nas zapravo uči da ovakva vrsta brutalnih napada na civile ne slabi volju za pružanjem otpora", nego je samo jača, rekao je. Stoltenberg takođe veruje da je Putin počinio veliku grešku podcenivši odlučnost članica NATO-a da pomognu Ukrajini.

"Saveznici NATO-a pružaju podršku Ukrajini nezapamćenih razmera i jasno su dali do znanja da će je podržavati dokle god bude potrebno", rekao je.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Sveto

16.12.2022 19:21

NATOovci zaboravili kad su nas ostavljali bez struje i vode kad su nam rušili mostove po srbiji.zlotvori sad kritikuju dtuge za ono što su oni radili

Firka

16.12.2022 23:19

Govna NATO-vska, bićete poraženi, uništi će vas Rusija. Mislite da vam svi budu sluge, što niste krenuli na Kinu, kad ste tako jaki, sada Rusi da opreme Iran, da krene na vas, a i Severnu Koreju, vreme je da vam se vrati zlo u vaša dvorišta. Seme zla jednom će da vam se vrati, ali tada nećete postojati.