bahmut
Foto: EPA/EPA-EFE/STR, ilustracija

Osnivač zloglasne ruske plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin saopštio je danas da je pad Bahmuta nije tako neizbežan.

"Nećemo sutra uzeti Bahmuta. Postoji veliki otpor, mašina za mlevenje mesa radi", rekao je Prigožin u saopštenju objavljenom na Vagnerovom zvaničnom Telegram kanalu.

"Ako želimo da mašina za mlevenje mesa radi kako treba, ne možemo odmah da počnemo da slavimo. Vreme za slavlje neće doći tako brzo“, stajalo je u jezivoj objavi Prigožina, čiji Vagnerovci čine većinu ruskih snaga koje napadaju Bakhmut.

Podsetimo, ruske snage polako napreduju ka Bahmutu, ali se ukrajinski branioci i dalje drže grada koji je u poslednjih nekoliko meseci gotovo potpuno sravnjen sa zemljom. Prigožin je priznao da Rusi nisu bili blizu osvajanja Bahmuta, odgovarajući na pitanje da li su Vagnerovi plaćenici osvojili mali deo grada na severu.

"Ne razumem otkud ova glupost. Neprijatelj je sve aktivniji na sve strane, uvlači sve nove snage. Svakim danom u Bahmut pristižu novi borci iz svih pravaca. Artiljerijska vatra se povećava svakim danom", odgovori Prigožin.

"Na severu se vode teške borbe. Još nisu ispunjeni preduslovi za opkoljavanje neprijatelja u severnom delu. Napadi se izvode od kuće do kuće, metar po metar. Gledamo totalni rat. Nije jasno odakle dolaze te priče o opkoljavanju neprijatelja“, rekao je Prigožin.

Podsetimo, Prigožin je u nedelju saopštio da su njegovi borci zauzeli selo severno od Bahmuta, Krasna Hora. Ukrajinski zvaničnici su ovu informaciju odmah demantovali. Najavljujući pad Krasne Hore, Prigožin je rekao da se "u prečniku od 50 kilometara, manje-više, nalaze Vagnerovi borci koji će zauzeti Bahmuta”.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading