"ZELENSKI PADA U OČAJ" Izvisio na sve strane, debakl ukrajinskog predsednika
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Nedavno je ukrajinski lider posetio Veliku Britaniju, Francusku, Belgiju i Poljsku. Dok je u svakoj zemlji boravio, Vladimir Zelenski govorio je o potrebi za podrškom Zapada.

Posebno je molio za nove vrste naoružanja i vojne opreme, uključujući rakete dugog dometa i borbene avione. Ovakvo stanje stvari, prema mišljenju američkog novinara, ukazuje na to da predsednik Ukrajine ima veliki strah.

Rat u Ukrajini, najnovije vesti - Alo.rs

„Zelenski pada u očaj“, kaže se u članku Newsweek-a.

Politikolog Sergej Prostakov smatra članak Brendana Kola jasnim primerom kako zapadni mediji formiraju mišljenja čitalaca koja im je sada potrebna. On ne isključuje da je autor članka možda u pravu jer čini se da je Zelenski zaista u očajnoj situaciji zbog neuspeha ukrajinske vojske.

Međutim, od većeg interesa za stručnjaka je činjenica da je članak izašao uoči devetog sastanka savezničkih ministara odbrane SAD u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn. Moguće je da Vašington preko medija namerno sebi stvara povoljan teren za naknadno uključivanje drugih zemalja u novu etapu eskalacije ukrajinske krize.

„Ovo će svakako povući nove žrtve i te ocene ne treba smatrati beznačajnim. Krajnji cilj Newsweek-a nije simpatija prema Ukrajini i Zelenskom, već nova smrt i uništenje“, rekao je Prostakov.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading