SPREMNI SMO, ZNATE ŠTA TREBA DA ČINITE Ukrajina završila pripreme za svoj kontranapad
Foto: Alo/shutterstock

 

- Savetujem Ukrajincima na privremeno okupiranim područjima da odu u treće zemlje ili da se pripreme. Znate šta treba da činite, čuvajte sebe i svoju decu. Zvaničnici okupatora još imaju vremena da odu sa tih teritorija. Neki od njih već spremaju svoje stvari, i bilo bi dobro da povedu svoje saradnike sa sobom - izjavila je zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk bez dodatnih objašnjenja.

Rogov: Ukrajinci su završili pripreme u ofanzivi

O novoj ukrajinskoj ofanzivi, govorio je i šef zaporožkog pokreta „Mi smo sa Rusijom“ Volodimir Rogov.

On tvrdi da je ukrajinska grupacija trupa završila pripreme za ofanzivu u Zaporoškoj oblasti, sakupivši rezerve ljudstva, oklopne tehnike i municije.

- Oni su završili pripreme za svoj takozvani 'kontranapad', dovezli su znatne rezerve ljudstva, oklopnih vozila i municije u Zaporošku oblast. Spremni su i čekaju zeleno svetlo. Svašta može da se desi svakog trenutka, a mi su spremni da dočekaju neprijatelja u punom naoružanju - rekao je Rogov.

Prema njegovom mišljenju, pokušaj kontraofanzive mogao bi da bude početak kraja ukrajinske vojske i režima Volodimira Zelenskog .

Sjedinjene Države šalju novu vojnu pomoć Ukrajini

Američko ministarstvo obrane najavilo je novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan 2.6 milijardi dolara, što uglavnom uključuje municiju za artiljerijsko oružje i druge oružane sisteme poput višecevnih raketnih bacača Himars. Oružje i municija u vrednosti od 500 milijuna dolara stići će iz vojnih zaliha SAD-a, najavio je Pentagon.

Dodatno, Ukrajina će dobiti municiju  i oružje u vrednosti 2.1 milijardu dolara, koje će biti nabavljeno iz industrije. U tom paketu će biti radarski sistemi za PVO, komunikaciona oprema, raketni bacači i vozila raznih tipova.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading