ČEČENSKI BORCI STIŽU U BAHMUT?! Kadirov o najavi povlačenja grupe "Vagner" poručio samo jedno
Foto: EPA/EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Čečenski lider Ramzan Kadirov poručio je da je njegova vojska spremna da zameni borce "Vagnera" u Bahmutu ako to bude bilo potrebno.

- Ako stariji brat Prigožin i "Vagner" odu, onda će Generalštab ostati bez iskusne borbene jedinice, a mlađi brat Kadirov i "Ahmat" zauzeće njeno mesto u Artjomovsku (Bahmut). Naši borci su već spremni da napreduju i zauzmu grad - napisao je Kadirov na Telegramu.

Podsetimo, Jevgenij Prigožin, šef ruske grupe "Vagner" čiji plaćenici predvode borbe u Bahmutu, rekao je u petak u saopštenju da će njegove snage napustiti taj istočni ukrajinski grad 10. maja, preneo je “Gardijan” pozivajući se na navode Rojtersa.

- Izjavljujem u ime Vagnerovih boraca, u ime Vagnerove komande, da ćemo 10. maja 2023. godine u obavezi da prebacimo naše položaje u naselju Bahmut jedinicama Ministarstva odbrane i povučemo ostatke Vagnerovih logističkih kampova, kako bismo mogli da ''poližemo rane''. Vangerove jedinice izvlačim iz Bahmuta jer je besmisleno da u nedostatku municije besmisleno idu u propast - rekao je Prigožin.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading