RUSI SU POBEGLI! Totalni obrt na jugu Ukrajine
Foto: Printscreen/Youtube

Međutim, ruske snage pojačavanjem napada pokušavaju da povrate inicijativu na istoku.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vide se ukrajinski vojnici kako podižu žute i plave nacionalne zastave, tvrdeći da se nalaze u Pjatihatkiju, naselju na putu ka jednom od najbolje utvrđenih ruskih položaja na jugu.

"Rusi su pobegli, ostavljajući opremu i municiju za sobom"

"Danas su snage 128. jurišne brigade isterale Ruse iz sela Pjatihatki. Rusi su pobegli, ostavivši za sobom opremu i municiju. Slava Ukrajini!", rekao je neimenovani vojnik. Rojters je potvrdio da je video snimljen u Pjatihakiju, ali nije mogao da potvrdi datum snimanja. Zvaničnik koji je Rusija postavila u delimično okupiranom regionu Zaporožje rekao je da su kijevske snage ponovo zauzele Pjatihatki, ali da su potisnute i da je naselje sada u sivoj zoni kontrole.

Zamenica ministra odbrane Hana Malijar rekla je da ne samo da su ukrajinske snage zauzele Pjatihatki, već su za dve nedelje napredovale sedam kilometara unutar ruskih linija. „U rasponu od dve nedelje ofanzivnih dejstava u pravcu Berđanska i Melitopolja, oslobođeno je osam naselja“, rekao je Malijar. Ali kasnije je rekla da je situacija na istočnom frontu bila teška.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading