"SMATRAĆMO TO NUKLEARNOM PRETNJOM" Lavrov o slanju borbenih aviona F-16 u Ukrajinu
Foto: EPA/EPA/ALEX BRANDON

Sjedinjene Države i njihovi NATO saveznici stvaraju rizike od direktnog oružanog sukoba sa Rusijom, što preti katastrofalnim posledicama, činjenica da Kijev ima lovce F-16 sposobne da nose nuklearno oružje Moskva će smatrati pretnjom sa Zapada u nuklearnoj sferi, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Samo jedan primer izuzetno opasnog razvoja događaja jesu planovi SAD da prebace borbene avione F-16 kijevskom režimu. Obavestili smo američke nuklearne sile, Britaniju i Francusku da Rusija ne može da ignoriše sposobnost ovih letelica da nose nuklearno oružje. “, rekao je Lavrov u intervjuu za Lentoj.ru, dodajući da „tu nikakva uveravanja neće pomoći”.

Prema njegovim rečima, sama činjenica pojave ovakvih sistema u Oružanim snagama Ukrajine Rusija će smatrati pretnjom sa Zapada u nuklearnoj sferi, piše Ria.ru.

Kijev će „verovatno“ dobiti borbene avione F-16 od saveznika koji možda imaju nešto viška, rekao je u sredu pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, piše Rt.com.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading