MASOVNI RAKETNI NAPAD Rusi tuku na više frontova, strateški bombarderi lansirali razoran udar
Foto: Twitter/printscreen

Rusija je noćas izvela masovni raketni napad na Ukrajinu, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

„Opasnost od raketnog napada u Sumskoj, Poltavskoj i istočnim oblastima zbog lansiranja krstarećih raketa sa strateških bombardera Tu-95MS iz oblasti Kaspijskog mora“, navedeno je u izveštaju, prenosi Unian.

Dodao je da se srušio plafon u jednom od hipermarketa i da su oštećena i vozila, U Lucku, na severozapadu Ukrajine, pogođeno je industrijsko preduzeće, saopštio je gradonačelnik Igor Poliščuk, prenosi Interfaks Ukrajina.

Napredne jedinice, artiljerija i avijacija ruske grupe trupa „Vostok“ uništile su više od 20 borbenih položaja ukrajinske vojske i zaustavile napredovanje šest neprijateljskih pešadijskih grupa kod Urožajna u DNR, Oleg Čehov, šef pres centra grupe. , rekao je RIA Novosti.

Prednje jedinice grupe snaga Vostok, uz podršku artiljerije i avijacije, nanose vatrenu štetu neprijatelju u oblasti Urožajnoje“, rekao je on.

U Dnjepru je usled raketnog napada izbio požar u jednom preduzeću, ima povređenih, izjavio je načelnik oblasne uprave Sergij Lisak. Opasnost od raketnih napada bila je proglašena i na jugu i u centralnim delovima Ukrajine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading