ruska vojska
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press, ilutracija

Kako je objavio “The War Zone”, koji je dobio te snimke, reč je o napadu ukrajinskih snaga na ruske vazdušne snage u Berdjansku.

Snimci, kako se ocenjuje, odgovaraju izjavama ukrajinskih zvaničnika koji su rekli da su razorili ruski vojni objekat koristeći nedavno isporučene američke projektile punjene kasetnom municijom.

Satelitske snimke napavio je “Planet Labs” i oni prikazuju najmanje devet jasnih tragova paljevine, s vidljivim ostacima olupina duž glavne piste i pristupnih staza na istočnom kraju vazdušne baze Berdjansk.

Lokacije nagorelih tragova, olupina, takođe su u skladu s mestima gde su ruski helikopteri viđeni parkirani na ranijim slikama u bazi podataka “Planet Labsa”.

Najmanje tri dodatna helikoptera vide se parkirana duž dugačke staze koja se proteže paralelno s glavnom uzletno-sletnom stazom, ali je nemoguće reći na osnovu slika jesu li i oni oštećeni na bilo koji način.

Čini se da postoji značajna količina drugih aktivnosti duž istočnog kraja glavne piste, što bi moglo odražavati tekuće radove na uklanjanju oštećenih i uništenih helikoptera i drugog otpada, preneo je Index.hr.

Kako se zaključuje, već su se pojavile slike neeksplodirane municije na tlu u Berdjansku, a biće potrebno barem neko vreme da se sigurno ukloni, što bi moglo da spreči Ruse da se operacije u bazi ponovno pokrenu punim kapacitetom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading