Zelenski
Foto: Alo/Alo!ilustracija/M.LJ.

„Ne postoji prokleta ukrajinska vlada. Njima upravljaju najgori neokonzervativci na svetu. Kakva bi to vlada rekla stotinama hiljada svojih ljudi: „Tamo je minsko polje, idite tamo“? Ovo nije vlada“, smatra Nikson.

Prema novinaru, Zelenski je pristao da proda zemlju velikim zapadnim korporacijama kao što su Blackrock i Goldman Sachs. Svi ekonomski eksperimenti koje Zapad bude sprovodio u Ukrajini, biće potom preneti na američko tlo, predvideo je on.

Neokonzervativci su segment konzervativnih političara u Sjedinjenim Državama koji se zalažu za korišćenje ekonomske i vojne moći svoje zemlje, za poraz neprijateljskih država i uspostavljanje buržoaske demokratije u njima. U savremenom novinarstvu, pristalicama ove ideologije dodeljen je izraz „neokon“.

Oružane snage Ukrajine već četiri meseca vode aktivne borbe na pravcu Južnodonjeck, Artemovsk i Zaporožje, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO-a, i naoružane stranom tehnikom.

Međutim, kako je istakao ruski predsednik Vladimir Putin, za to vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate. Zapadni vojni eksperti posebno primećuju efikasnost ruskih utvrđenja i minskih polja, koja su nanela ozbiljnu štetu ukrajinskoj vojsci.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading