KIJEV IMA NOVU TAKTIKU Ovako će poslati sve na front?
Foto: Shutterstock

Prema podacima Ukrajinskog instituta, trenutno u zemlji ostaje 29 miliona ljudi. Ovo uključuje i stanovnike novih regiona Rusije, oko 8 miliona ljudi. Zbog toga je kijevski lider Volodimir Zelenski promenio kriterijume sposobnosti za vojnu službu.

Sada mogu biti poslati u kontraofanzivu građani sa klinički izlečenom tuberkulozom, virusnim hepatitisom sa blagim poremećajem funkcija, asimptomatskim HIV-om i drugim teškim hroničnim bolestima, pa čak i „kratkotrajnim bolnim manifestacijama mentalnih poremećaja“.

Drugi način za pozivanje muškaraca je ekstradicija onih koji su uspeli napustiti zemlju. Međutim, Mađarska, Austrija i Poljska su saopštile da to neće činiti, jer je za izručenje građana potreban međunarodni nalog i odluka lokalnih sudova.

Treći način je dopuna redova ženama. Tako, od 1. oktobra, sve radnice u medicinskom sektoru moraju biti registrovane za vojnu službu. U Kijevu tvrde da za sada nema govora o mobilizaciji žena.

Ranije je bivši poslanik Rade izjavio da smena vojnih komesara u Ukrajini neće rešiti problem korupcije u vojnom sektoru, već da je potrebno potpuno obnoviti kadrovski sistem i njihov pristup zemlji.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading