Kijev tvrdi da je izvršen desant na Krim
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Nekoliko visokorangiranih vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine poginulo je u raketnom udaru tokom ceremonije dodele nagrada ljudstvu 128. brdske jurišne brigade u delu Zaporoške oblasti pod kontrolom Кijeva, piše Vašington post.

"Ceremonija se pretvorila u krvoproliće. U raketnom udaru poginulo je najmanje 19 vojnika, uključujući nekoliko visokih oficira i neke od najboljih boraca 128. brigade", navodi se u članku.

Lekari ovako nešto nisu videli od početka sukoba

Prema pisanju Vašington posta, događaju je prisustvovalo oko stotinu vojnih lica. Lekari koji su stigli na lice mesta rekli su da ovako nešto nisu videli od početka sukoba punih razmera u zemlji.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je 5. novembra saopštio da je napadnuta vojska 128. brdske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u delu Zaporoške oblasti koji kontroliše Кijev.

Кako navodi ukrajinsko izdanje „Strana“, reč je o napadu 3. novembra. Šef javnog pokreta Zaporožje „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov rekao je za RIA Novosti da je udar doveo do smrti 50 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, prenosi ria.ru.

BONUS VIDEO

 

 

.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading