ZELENSKI POTPUNO POLUDEO Izdali ga najbliži, ogorčen na ponašanje Ukrajinaca
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

- Ukrajinskog predsednika iritira prevrtljivost nekih njegovih saveznika i otuđenost nekih njegovih sunarodnika - navodi se u publikaciji.

U članku se ističe da se pažnja SAD i mnogih evropskih zemalja okreće unutrašnjoj politici u izbornoj godini. A, to se dešava u pozadini činjenice da Rusija ne usporava na bojnom polju, a ukrajinski resursi se iscrpljuju.

Zelenski je ranije rekao da ima neka pitanja za vojno sposobne Ukrajince koji su ilegalno otišli ​​u inostranstvo.

U decembru je ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov rekao da želi da mobiliše građane koji su pobegli iz zemlje. Svi muškarci koji žive u inostranstvu starosti od 25 do 60 godina moraju dobiti poziv da se pojave u kancelariji za zapošljavanje. Kako prenosi Strana.ua, kasnije je predstavnik ukrajinskog vojnog resora Ilarion Pavljuk najavio „pomeranje akcenta“ po rečima Umerova.

Razgovor se navodno vodio o „regrutovanju i potrebi da se Ukrajincima u inostranstvu prenese koliko im je važno da odu u vojsku“.

Kijevske vlasti su krajem prošle godine unele u Vrhovnu Radu predlog zakona o mobilizaciji. Njime se, posebno, predlaže da se ukine služenje vojnog roka, odlaganje za invalide III grupe, da se obveznici obavežu da se registruju na posebnom elektronskom računu, podvrgnu lekarskom pregledu i da se pojave na pozivu u vojnu kancelariju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading