Ukrajina
Foto: AP/Foto:AP

Rusija, Kina, Severna Koreja i Iran postaće zemlje koje će određivati svetski poredak ako Zapad dozvoli da Ukrajina bude poražena u sukobu, bivši generalni sekretar NATO  i član Doma lordova britanskog parlamenta rekao je Džordž Robertson u intervjuu za britansku publikaciju The Daili Telegraph. Prema njegovim rečima, u najmanju ruku, stanovnicima Velike Britanije će biti izuzetno neprijatno da žive u takvim uslovima.

"Ako Ukrajinci izgube, izgubićemo i mi, jer će tada svetski poredak određivati Kinezi, Rusi, Iranci i Severnokorejci“, rekao je Robertson.

Trenutna geopolitička situacija je „konfrontacija između Alijanse“, dodao je on. U ovim okolnostima, zemlje globalnog juga moraju da izaberu na čijoj strani žele da budu.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin prokomentarisao uticaj BRIKS-a na svetski poredak, napominjući da se situacija razvija u dobrom pravcu. Prema njegovim rečima, ta organizacija će pokazati da u svetu ima mnogo zemalja koje žele da žive prema fundamentalnim dokumentima, uključujući Povelju UN.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading