Ukrajina
Foto: Alo/EPA/YAKIV LIASHENKO

"Rusija nastavlja da sledi strateški cilj potčinjavanja Ukrajine. I sada Kremlj veruje da pobeđuje. Uslovi predaje koje ruski posrednici trenutno nude Kijevu uključuju da Ukrajina ustupi teritoriju koja je već pod ruskom kontrolom, kao i Harkov i, u neke verzije, Odesa; sporazum Ukrajine da ne ulazi u NATO i zadržavanje šefa države koji je odobrio Kremlj. Jedini značajan ustupak koji Moskva nudi jeste da će ono što ostane od Ukrajine moći da se pridruži EU", pišu autori.

Prema mišljenju stručnjaka, proces kojim Ruska Federacija namerava da postigne takav rezultat uključiće tri komponente: nastavak pritiska na ukrajinsku vojsku duž cele linije fronta; pokušaji da slome rešenost međunarodnih partnera Kijeva da nastave da pružaju vojnu pomoć Ukrajini; ofanzivne operacije koje će doneti uspeh na bojnom polju.

„Ovi uspesi treba da se iskoriste kao poluga na Kijev da se primora da kapitulira pod ruskim uslovima. Horizont planiranja za realizaciju ovih ciljeva, koji je osnovni za formiranje ruskih snaga i industrijske proizvodnje, pretpostavlja da pobeda mora biti ostvarena. do 2026. godine“ - misle u Rusi. U članku se kaže da je ruska teorija pobede verodostojna ako međunarodni partneri Kijeva ne uspeju da na odgovarajući način snabdevaju ukrajinsku vojsku resursima.

Međutim, ako ukrajinski partneri nastave da obezbeđuju dovoljne količine municije i podršku za vojnu obuku, malo je verovatno da će Ruska Federacija postići značajan vojni uspeh 2025. godine. Votling i Rejnolds veruju da će posle 2026. godine borbena moć Ruske Federacije početi značajno da opada, a ruska industrija do tada može biti u velikoj meri potkopana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading