Oleksandr Sirski
Foto: Alo/Tanjug

Već nekoliko dana zaredom ruske snage pokušavaju da probiju odbranu ukrajinskih trupa u redovima tri brigade na sektoru Avdijevke.  

„Radio sam u rejonu Avdijevke, gde je neprijatelj koncentrisao svoje glavne napore i nekoliko dana zaredom pokušava da probije odbranu naših trupa u grupama od tri brigade, svakodnevno šaljući jurišne jedinice na vozilima i pešice, " on kaže.

Avdejevka

TANJUG

 

 

Prema njegovim rečima, oni su zajedno sa komandantima razmatrali najbolje opcije za delovanje naših trupa, manevar rezervi, obezbeđenje municije i drugih materijalnih sredstava.

„Preduzete su sve neophodne mere za jačanje odbrane i organizovanje stalne interakcije između svih elemenata operativne strukture na ovom području“, navodi general.

Situacija u pravcu Avdejevke 

Prema Sirskom, ofanziva Rusije je podržana intenzivnom artiljerijskom vatrom i aktivnom upotrebom FPV dronova i dronova sa deponijama.

Neprijateljska avijacija periodično vrši udare vođenim avio-bombama sa udaljenosti od 40-50 km, položaji artiljerije i glavni elementi borbenog poretka su pokriveni elektronskim ratovanjem“, kaže o taktici Rusije glavnokomandujući Oružanih snaga.

U ovim uslovima, kaže general, najefikasniji način vođenja odbrane je uništavanje neprijateljske oklopne tehnike i pešadijskih jurišnih grupa artiljerijskom vatrom, oklopnih grupa, integrisana upotreba raznih vrsta bespilotnih letelica, zaštita njihovih jedinica od neprijateljskih dronova sa elektronsko ratovanje znači u kombinaciji sa uništavanjem centara kontrole neprijateljskih bespilotnih letelica raketnim udarima i artiljerijskom vatrom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading