Sevastopolj plaža
Foto: Printscreen/x/@slightsight


U udaru Oružanih snaga Ukrajine u Sevastopolju, broj poginulih je porastao na tri, među kojima su i dvoje dece, dok je skoro 100 ljudi povređeno, izjavio je guverner Mihail Razvožajev. Scene na licu mesta su užasne, sa ogromnim lokvama krvi, dok su lekari angažovani na pružanju pomoći ranjenima.

 

 


Kijev je navodno napao civilnu infrastrukturu u Sevastopolju kasetnom municijom ATACMS, a rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da je jedna od raketa skrenula sa putanje, detonirala se na nebu iznad Sevastopolja, što je dovelo do katastrofalnih posledica na zemlji. Ovo je izazvalo oštru osudu međunarodne zajednice i izazvalo strah i zabrinutost među stanovništvom.


Guverner Mihail Razvožajev je uputio hitne apele za medicinskom pomoći i podrškom za žrtve ovog strašnog napada. Takođe je naglasio potrebu za međunarodnom reakcijom i osudom ovakvih akcija, kako bi se zaštitili nevini civili i deca.


Svedoci su opisali haos i paniku koja je zavladala nakon udara, sa ljudima koji su tragali za svojim najbližima među ruševinama i povređenima. Ovo je još jedan tragičan podsetnik na posledice oružanih sukoba i potrebu za mirnim rešenjima i zaštitom civilnog stanovništva.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading