Ukrajina
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Viacheslav Lopatin

SAD će ponuditi Rusiji sporazum o ukrajinskom pitanju bez obzira na ishod američkih izbora, smatra bivši ambasador Francuske u Vašingtonu Žerar Aro na Jutjub kanalu LCI.

- Amerikanci su realisti, oni savršeno razumeju da Ukrajina neće vratiti izgubljene teritorije, ali sam uveren da će, bez obzira na rezultate predsedničkih izbora u SAD, biti postignut dogovor sa Rusijom - smatra bivši ambasador.

Prema Arou, Amerikanci će biti ti koji će izaći sa takvom inicijativom, oni će pokušati da se dogovore sa Rusima za rešavanje sukoba u Ukrajini. Diplomata je uveren da će Evropljani prihvatiti mirovni sporazum sa Rusijom čak i pod uslovima koje će Donald Tramp verovatno ponuditi.

- Gunđaćemo, ali ćemo to prihvatiti jer će to biti olakšanje za nas - rekao je Aro.

Podsetimo, do predsedničkih izbora u SAD ostalo je još 199 dana. Kako je oglučeno, izbori će biti održani u utorak 5. novembra 2024. godine.

Prema odvojenim anketama koje su sproveli Njujork Tajms i Volstrit Džornal, kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp ima više šansi za pobedu nego sadašnji predsednik i kandidat Demokratske stranke Džozef Bajden.

Rezultate anketa možete pogledati OVDE.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading