Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

Stejt department je obećao da će podržati odluku predsednika Volodimira Zelenskog da na drugi globalni mirovni samit o Ukrajini u novembru pozove Rusiju.

 Berlin je saopštio da bi odluka Sjedinjenih Američkih Država da rasporedi rakete "tomahavk" na nemačkoj teritoriji trebalo da služi isključivo za odvraćanje od agresivog ponašanja Rusije.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Ukrajina: PVO deluje u Kijevskoj oblasti

Kijevska oblasna vojna uprava saopštila je da sistemi PVO deluju u vazdušnu prostoru, nakon napada ruskih dronova na tu oblast.

"Detektovana je bespilotna letelica u vazdušnom prostoru. Snage PVO rade na ciljevima", navodi se u saopštenju.

Na udaru uporišta ukrajinskih snaga i pešadija

Padobranci iz Novorosijska uništavaju uporišta i pešadiju Oružanih snaga Ukrajine sistemima "soncepjok" kod mesta Verbovo u Zaporoškoj oblasti.

Ukrajina počela da isključuje struju zbog toplotnog talasa

Ukrajinsko javno preduzeće "Ukrenergo" započelo je hitno isključivanje struje kod nekih potrošača u sedam regiona zbog toplotnog talasa i kvarova na energetskim objektima.

"Večeras je došlo do kvara na jednom od energenata objekata. Energetski deficit u sistemu je povećan", naveo je "Ukrenergo" na Telegramu, prenosi Rojters.

Ukrajinski ambasador pozvan u MSP Indije nakon izjave Zelenskog

Indijsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ukrajinskog ambasadora u Nju Delhiju nakon izjave ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog o poseti indijskog premijera Narendre Modija Rusiji, prenosi Economik Times.

Nakon incidenta Indija je odložila sastanak radne grupe za kulturnu saradnju sa Ukrajinom.

Požar u fabrici u Kurskoj oblasti

 

 

 

Smirnov: Šestoro povređenih u napadima na ruske refione

Najmanje šest osoba je povređeno u ukrajinskim napadima na ruske pogranične regione, izjavio je regionalni guverner Aleksej Smirnov.

Likvidirana ukrajinska diverzantska grupa

Ruski vojnici likvidirali su ukrajinsku diverzantsku grupu kod Stelmahovke, rekao je potpukovnik LNR u ostavci Andrej Maročko.

Berlin neće isporučiti Kijevu borbene avione

Nemačka ne planira da snabdeva Ukrajinu svojim lovcima i Vlada je odbacila poziv lidera Hrišćansko-demokratske unije Fridriha Merca da to učini,  saopštio je pres-sekretar nemačke vlade Štefen Hebeštrajt, prenosi Tagesšau.

Osvrnuo se na postojeću inicijativu nekoliko zemalja za snabdevanje lovaca F-16, koji bi ovog leta mogli da uđu u službu Oružanih snaga Ukrajine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading