napad drnonom
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Ukrajinska vojska saopštila je da su njene snage pokrenule nove napade na region Kurska na jugu Rusije, istakavši da su ti udari usmereni na energetske podstanice, pored ranijih udara na skladišta nafte.

Eksplozije su se dogodile oko najmanje četiri stanice, naveo je Generalštab ukrajinske vojske u izveštaju objavljenom na Telegramu.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane u Moskvi saopštilo je da su ruske snage preuzele kontrolu nad naseljem Vovče u Donjeckoj oblasti, nakon što su potisnule ukrajinske trupe.

Blog uživo

"NAPREDNO ORUŽJE": Evo kojim raketama će biti naoružani lovci F-16 koje će dobiti Ukrajina

Sjedinjene Američke Države složile su se da desetine borbenih aviona F-16 koji se šalju u Ukrajinu naoružaju američkim raketama i drugim „naprednim oružjem“, piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na američke zvaničnike.

 

Eksplozije u Hersonu i Harkovu

 

 

U Rusiji se proizvodi 4.000 dronova dnevno


Proizvodnja FPV dronova u Rusiji naglo je porasla na četiri hiljade jedinica dnevno, izjavio je ruski ministar odbrane Andrej Belousov u okviru posete trupama Moskovskog vojnog okruga.
 

RUSKI DESNIČAR: Priznajmo poraz, uništeni smo! Kontrolisali smo sve, sad Ukrajincima ne možemo ništa

Ultradesničar Jevgenij Fedorov o porazu ruske crnomorske flote

Ruska crnomorska flota, jedna od ključnih komponenti ruske vojne moći, pretrpela je značajan poraz prema rečima Jevgenija Fedorova, člana stranke Pokret za Nacionalno oslobođenje. Fedorov ističe da je flota prestala postojati kao borbena jedinica, što je izazvalo potrebu za preispitivanjem strategije daljnjeg delovanja.

Fedorov naglašava da iako fizički prisutna, ruska flota u Crnom moru je u potpunosti uništena kao operativni mehanizam, te da je postala neučinkovita u borbenom smislu. On navodi da je već predvideo ovaj poraz još dok je Zmijski otok bio pod ruskom kontrolom i dok se pripremalo amfibijsko iskrcavanje u Odesi. Fedorov je istakao da je ruska flota nekada uspevala kontrolisati svaki ukrajinski brod, sprečavajući NATO da opskrbljuje Ukrajinu oružjem, ali da sada to više nije slučaj.

Ovim izjavama Fedorov je neizravno pozvao na prihvatanje poraza i potrebu za redefinisanjem strategije daljnjeg delovanja u regionu Crnog mora. On ističe da je poraz ruske flote sličan onom u Hersonu, gde je Rusija morala da preda Herson, što ukazuje na potrebu za promenom pristupa i taktike.
 

Ukrajinske snage mobilisale se u oblasti Časov Jar

Oružane snage Ukrajine prebacile su nekoliko bataljona sastavljenih od mobilisanih ukrajinskih državljana u oblast Časovog Jara, zbog straha da će ruske snage forsirati kanal Severski Donjec-Donbas, rekao je za RIA Novosti potpukovnik u penziji iz Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

KRAJ BITKE ZA DONBAS? : Ruska vojska prelazi kanal, Ukrajina u potpunoj panici, šta sad?

 

Rusi podigli avione, usledio napad (VIDEO)

- Avioni Su-34 napali su jedinice Oružanih snaga Ukrajine u  u zoni odgovornosti Grupe snaga Zapad - javlja Ministarstvo odbrane Rusije.

 

https://t.me/vestisafronta/25328

 

"GORI SMRTONOSNO ORUŽJE IZ AMERIKE" Rusi izveli žestok napad na frontu (FOTO/VIDEO)

Granatirana Hersonska oblast

U Ukrajini su ruske snage granatirale Hersonsku oblast.

Ukrajinska vojska je gađala dronovima rusku Kursku oblast, na meti su bile energetske podstanice, prenosi RTS.

 

PRVI SNIMCI IZ ČASOVOG JARA Rusi probili odbranu, Ukrajina uvele rezerve u bitku, opšti pokolj oko kanala (FOTO)

Rusi javljaju da su oborene četiri ukrajinske rakete

Iznad Kurske oblasti ruska PVO je oborila četiri ukrajinske rakete, saopštio je v.d. gubernatora Aleksej Smirnov.

Zelenski obišao je borce na području Vovčanska

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obišao je borce na području Vovčanska u regionu Harkova, gde ruske snage od maja pokušavaju da napreduju.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da su SAD pripremile novi paket pomoći Ukrajini, vredan 200 miliona dolara, koji uključuje municiju za PVO sisteme i protivtenkovsko oružje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading