"UKRAJINSKA VOJSKA NIJE IMALA IZLAZA, PRIMORANI SU NA POVLAČENJE" Žestoka borba za važnu stratešku tačku na frontu
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija A.V.

Kako se novodi u anallizi stanja na frontu na Jutjub kanalu "Military Summury" (MS) iz više izvora je obajvljeno dasu ruske snage uspele da unaprede svoje pozicije u borbama za Časov Jar.

- Prema dostupnim inforamcijama, Rusi su zauzelli Marijupansku i Krivanosa ulicu. I prema raznim izvorima sinoć i danas tokom jutra glavna bitka se vodola u ulici Sirova. Najstrašnije borbe su se vodile na liniji ove ulice. I kada su Ukrajinci uočili da gube položaje, počeli su da se povalače ka Zapadu - prenosi MS.

Oko glavnog ukrajnskog utvrđenja nalazi se šumsko područje, ali i viskoke zgrade u industrijskoj zoni. Kako ističe MS nije moguće predvideti koliko će bitka za ovo utvrđene trajati.

- Nekada osvoje utvrđenje brzo, a nekada su potrebni meseci da se osvoji samo jedna zgrada - navodi se u analizi.

Ono što ipak mogu da pretpostave jeste, da će u narednom periodu Rusi izvršiti veliki pritisak na ovu oblast kod Časovog Jara.

Gde se nalazi Časov Jar?

Časov Jar je pre početka rata u Ukrajini imao oko 12.000 stanovnika, nalazi se u industrijskom delu Donbasa u regiji Donjeck. Gradska ekonomija najviše se osvrtala na fabriku koja je proizvodila ojačani beton.

Grad se nalazi na uzvišenju i predstavlja važnu stratešku tačku po mišljenu raznih analitičara.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading