eksplozija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ukrajinska vojska je za 24 sata ispalila skoro 50 granata na pogranične delove Belgorodske oblasti u Rusiji, saopštile su regionalne vlasti i navele da je jedna osoba poginula, a pet povređeno.

BLOG UŽIVO

UKRAJINA NAPALA SELO BELOVSKOG REGIONA, RANJENO DVOJE DECE


Oružane snage Ukrajine izvele su napad na selo Belovskog regiona u Kurskoj oblasti usled čega je ranjeno dvoje dece, saopštio je v.d. gubernatora Aleksej Smirnov na svom Telegram kanalu.


Prema njegovim rečima, deci je na licu mesta pružena medicinska pomoć, nakon čega su prevezeni u oblasnu bolnicu u Kursku.
 

RUSI ČISTE SVE PRED SOBOM! Maasakr nad ukrajinskom vojskom, osvojili sedmo selo u DNR!

Ruska grupa trupa "Centar" je u zoni svog delovanja porazila ukrajinsku vojsku kod naselja Toreck, Novgorodskoje, Vozdviženka, Grodovka i tarasovka u DNR, i odbila tri kontranapada neprijateljskih jurišnih grupa.

Sinegubov: Rusi pogodili centar Harkova

U Harkovu je odjeknula snažna eksplozija, ruske snage su pogodile centralni deo grada, izvestio je Oleg Sinegubov, šef OVA.

Gradonačelnik Harkova Igor Terehov naveo je da se na mestu udara nalazi gusta stambena zgrada i da je izbio požar. 

(Ukrinform)

 

U SLOBODNOM PADU Ruskom pilotu oboren borbeni avion, a onda je mrtav hladan izvadio telefon i počeo da snima! (VIDEO)

Eksplozije u Kijevu (VIDEO)

U Kijevu tokom noći odjeknulo nekoliko eksplozija, preneli su ukrajinski mediji.

Eksplozije su se čule i u Sumskoj, Harkovskoj i Vinickoj oblasti i Hersonu, koji se nalazi pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine.

Prema nezvaničnim informacijama sa društvenih mreža u napadu je pogođena navodno fabrika naoružanja, prenosi grči Pronjuz.

 

 

Zelenski: Potrebno pripremiti bazu za zaključenje mira sa Rusijom


Ukrajinski šredsednik Volodimir Zelenski izjavio da je već ove godine potrebno pripremiti bazu za zaključenje mira sa Rusijom. "Naš nepromenjivi cilj je da pripremimo realnu osnovu za pravedno okončanje sukoba već ove godine", rekao je Zelenski, uprkos stalnom odbijanju da vodi pregovore sa Moskvom.

Ukrajinska PVO oborila četiri ruske rakete i 15 jurišnih dronova

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je noćas četiri rakete i 15 jurišnih dronova koje je lansirala Rusija, saopštile su Vazduhoplovne snage Ukrajine.

''Oborene su dve balističke rakete Iskander-M/KN-23, dve vođene rakete X-59 i 15 jurišnih bespilotnih letelica iznad Kijevske, Hersonske, Nikolajevske i Hmeljničke oblasti", navedeno je u saopštenju, a prenosi Interfaks Ukrajina.

Precizira se da su četiri balističke rakete Iskander-M/KN-23 ispaljene na Kijevsku oblast sa područja Voronješke oblasti u Rusiji, a dve vođene avionske rakete X-59 iz vazdušnog prostora iznad Azovskog mora.

 

UKRAJINCI PRENOSE ZASTRAŠUJUĆU VEST Najjači zvuk eksplozije odjeknuo širom Kijeva!

Pomoć Zapada za Ukrajinu

U okviru zapadne vojne pomoći Kijevu, ukrajinski tenkisti na poligonu u Poljskoj uče kako da upravljaju i održavaju tenk "leopard 2A4" pod vođstvom instruktora iz Poljske i Norveške, objavio je generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Novi finansijski paket pomoći Kijevu stiže iz SAD, koje Ukrajini dodeljuju grant od 3,9 milijardi dolara preko Svetske banke, izjavio je premijer Denis Šmihal.   

Sa druge strane, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov upozorio je da bi mogao da dođe trenutak kada će Rusija morati da rasporedi nuklearne rakete kao odgovor na zapadne akcije.

 

Afrička država prekida odnose sa Ukrajinom 

Na diplomatskom planu, afrička država Mali poručila je da prekida odnose sa Ukrajinom zbog navodne umešanosti Kijeva u sukobe na severu te zemlje, u kojima učestvuje i ruska paravojna grupa "Vagner". 

Kijev je odluku osudio kao ishitrenu i kratkovidu, ukazujući da Mali nije pružio bilo kakve dokaze o umešanosti Ukrajine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading