Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen


Ruska grupa trupa "Centar" je u zoni svog delovanja porazila ukrajinsku vojsku kod naselja Toreck, Novgorodskoje, Vozdviženka, Grodovka i tarasovka u DNR, i odbila tri kontranapada neprijateljskih jurišnih grupa.


Oružane snage Rusije su oslobodile sedmo naselje u Donjeckoj Narodnoj Republici za proteklih nedelju dana, Timofejevka je sada pod kontrolom ruskih snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako su preneli ruski mediji, Novoselovka Pervaja koju su ruske grupe trupa "Centar" oslobodile u nedelju postala je šesto selo koje su ruske snage oslobodile u DNR pored mesta Lozovatsko, Progres, Jevgenovka, Volčije i Lenjinsk.

Pored toga, ruske snage su u tom delu fronta porazile neprijatelja kod naselja Toreck, Novgorodskoje, Vozdviženka, Grodovka i tarasovka u DNR, a odbile su i tri kontranapada neprijateljskih jurišnih grupa.

Ukrajinska vojska je tada izgubila do 355 vojnika, oklopni transporter M113 američke proizvodnje, haubicu D-30 i protivoklopni top "rapira".

Kako je otkrio sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu, za protekla dva meseca, teritorija koju kontrolišu ruske snage je proširena za 420 kvadratnih kilometara, a ukrajinska vojska je izgubila preko 115.000 vojnika.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading