UKRAJINCI NAPADAJU NA SVIM PRAVCIMA Desantna operacija u Hersonu, oglasio se ruski vojnik
EPA

"Neprijatelj je oko 4 sata ujutru pokušao da forsira vodenu prepreku u pravcu Kinburnskog spruda. Naši izviđači pratili su neprijateljska dejstva na desnoj obali Dnjepra, a pokušaj desanta je osujećen", izjavio je on.

Prema njegovim rečima ukrajinske snage pretrpele su velike gubitke.

"Neprijatelj je pretrpeo značajne gubitke. Ukrajinska vojska je u operaciji koristila oko 20 desantnih čamaca. Deo plovila Oružanih snaga Ukrajine uništen je u udaljenoj morskoj zoni, a deo je naleteo na mine u blizini priobalne linije odbrane", rekao je vojnik.

Kako navodi, četiri čamca uspela su da se približe obali - dva desantna i dva za pružanje vatrene podrške.

"Deo čamaca je tokom desanta naleteo na mine. Ukrajinski vojnici koji su se iskrcali na obalu dočekani su snažnom vatrom ruskih oružanih snaga. Posle toga, neprijatelj je u toku bitke pokušao da evakuiše desantne uz pomoć još tri čamca. Ukrajinska vojska je izgubila 12 ljudi, a ukupno 16 je pokušalo da se iskrca", dodao je on.

Podsećanja radi, 7. avgusta guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo izvestio je da su Oružane snage Rusije osujetile pokušaje ukrajinske vojske da se iskrca na Tenderovskom sprudu u Hersonskoj oblasti. Tada je tri od 12 čamaca ukrajinske vojske potopljeno, dok se ostatak povukao.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading