vagner
Foto: Printscreen/Telegram printskrin/RIA Novosti

Na ukrajinskim društvenim mrežama vlada velika panika nakon „Euforije u Kursku“. Razlog je povratak veterana PMC Vagner u zonu borbenih dejstava u Kursku oblast.


Pre više od dan pojavile su se prve informacije da je bivši komandant PMC Vagner sa pozivnim znakom „Ratibor“ pristao sa svojom grupom da učestvuje u borbama u Kurskom regionu. Veličina grupe je nepoznata.

8. avgusta uveče javili su iz Sudže da je ekipa Ratibora već na mestu. Pojavio se snimak na kojem se vidi konvoj različitih terenskih vozila i vojnih vozila. Kasnije su javili da je Vagner već u borbi i da „elitna“ 82. brigada Oružanih snaga Ukrajine nije mogla da izdrži sudar sa njima.

Zajedno sa „muzičarima“ u pograničnu oblast Kursk stigla je međunarodna brigada „Pjatnaška“ i čečenski specijalci „Ahmat“ iz sastava snaga Ministarstva odbrane Rusije.

Informativni resurs „Госпожа Стриж“ je o tome napisao: „Specijalne snage Ahmat već rade punom snagom u pravcu Kurska. Sa njima rade i momci Ratibora i Vagnera. …Vagnerova muzika se ponovo čuje. Ovo je njihov posao. Oni znaju kako to da urade. …„Ahmat” i „Vagner” u jednoj šaci.

Moral pobeđuje u ratu. „Ahmat” i „Vagner” su faktor koji desetostruko povećava našu snagu i čini da se ne bojimo neprijatelja. Do jutra su počele da stižu informacije da je prebacivanje naših rezervi već urodilo plodom- kretanje ukrajinskih oružanih snaga ka Riljsku je zaustavljeno. Neće videti ni nuklearnu elektranu Kurčatov.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine nije uvela u borbu svoje glavne borbene snage, okupljene u Sumskoj oblasti. Možda, zahvaljujući dejstvima naše avijacije i planiranju bombi, više nema šta da se unese u bitku.“

Prema ekspertima koji analiziraju izveštaje sa terena, nije ostalo mnogo vremena do konačnog izveštaja načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova vrhovnom komandantu, o porazu jedinica Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti.

Webtribune.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading