Služba bezbednosti Ukrajine
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja Rusije saopštilo je da je od početka napada na Kursku oblast, 6. avgusta, povređeno ukupno 66 osoba, uključujući devetoro dece.

Bundestag saopštava da Ukrajina može da koristi nemačko oružje za napredovanje na ruskoj teritoriji, pošto je Ruska Federacija takođe ratna zona.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

DESETA TRANŠA Kirbi otkrio šta Ameri šalju Kijevu

GUR: Desant na Kinburn, uništeni osvajači i oprema

Specijalne snage Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine izveli su desant na Kinburnskoj kosi koji je okupirala Rusija u Nikolajevskoj oblasti i uništile desetine ruskih osvajača i njihovu opremu, saopštava GUR.

Telegram kanal Gur-a prenosi da su operaciju desanta izvele jedinice "Himera", "Stugna", "Paragon", "Sibirski bataljon" i "Teror" u sastavu specijalne jedinice "Timur". Izvedena je u saradnji sa mornaricom i drugim komponentama snaga bezbednosti i odbrane.

Kako se navodi, ukrajinski borci uništili su šest jedinica ruske oklopne tehnike i oko tri desetine osvajača.

Specijalne snage su napale ruska utvrđenja na njihovim pozicijama "Kinburnska tvrđava", "Pomorska stanica" i "Suvorov spomenik".

U blizini poslednje, vojnici su postavili borbenu zastavu Vojne obaveštajne službe.

(Unijan)

NEK: Kurska nuklearna elektrana radi normalno

Kurska nuklearna elektrana (NPP) radi normalno, javila je pres-služba te stanice na svom Telegram kanalu.

Agregati br. 3 i br. 4 rade na snazi koja je određena rasporedom otpreme.

"Energoagregati br. 1 i br. 2 su u režimu rada „bez proizvodnje“, naglasila je pres služba NEK.

Radijaciona pozadina ui oko NE Kursk ne prelazi prirodne pozadinske vrednosti.

(Izvestija)

SKANDAL U VRHU UKRAJINSKE VOJSKE Komandant odbio direktno naređenje - nije hteo na RUSIJU

Ruske federalne vlasti proglasile vanrednu situaciju u Kurskoj oblasti

Ruske federalne vlasti proglasile su vanrednu situaciju u Kurskoj oblasti, saopštila je pres-služba ruskog ministarstva za vanredne situacije.

"Na sednici vladine komisije za prevenciju i reagovanje na vanredne situacije i obezbeđenje požarne bezbednosti održanoj 9. avgusta, na dnevnom redu je bila situaciji nastala u Kurskoj oblasti nakon napada Oružanih snaga Ukrajine. U toj oblasti je na snazi federalno vanredno stanje", navelo je ministarstvo, prenosi RIA Novosti.

Zelenski: Broj poginulih u ruskom napadu na Konstantinovku u Donjecku povećan na 4

Broj poginulih u ruskom napadu na supermarket u ukrajinskom gradu Konstantinovka u Donjeckoj oblasti u Ukrajini povećan je na četiri, a 24 osobe su povređene, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je napisao na platformi X da ima još ljudi ispod ruševina.

Šest osoba ranjeno u napadu ukrajinskih dronova na Lipecku oblast u Rusiji

 

 

Ruska vojska nastavlja da odbija pokušaje Ukrajine da uđu u Kursku oblast

Ruske trupe nastavljaju da odbijaju pokušaje Ukrajine da uđu u Kursku oblast, gde je danas uvedena vanredna situacija na federalnom nivou, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da odbijaju pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da napadnu rusku teritoriju", navedeno je u saopštenju, prenosi Rojters. Ministarstvo je dodalo da se nastavlja operacija "uništavanja ukrajinskih jedinica u Kursku".

Ruske snage se bore protiv ukrajinskih trupa četvrti dan nakon što su u utorak probile rusku granicu. Ruske trupe u regionu južnog Kurska uništile su pet oklopnih transportera "Strajker", a u rejonu Martinovka uništena je kolona Oružanih snaga Ukrajine koju čine tenk, četiri oklopna transportera i borbeno oklopno vozilo Kozak, navedeno je.

Rusi masovno beže posle napada na Kursku oblast

 

 

 

Ukrajina saopštila da je izvršila još jedan uspešan napad na ciljeve u Rusiji

Ukrajinski mediji preneli su danas da su Odbrambene snage Ukrajine "zadale još jedan udarac važnim ciljevima neprijatelja na teritoriji Ruske Federacije", ističući da je pogođen ruski aerodrom u Lipeckoj oblasti. "Odbrambene snage Ukrajine su izvršile udar na aerodrom Lipeck (Lipecka oblast, Ruska Federacija).

U toku napada navođenim avionskim bombama pogođena su vojna skladišta i niz drugih objekata u blizini aerodroma. Evidentirano je više požara i veći broj detonacija. Poznato je da su na aerodromu Lipeck raspoređeni avioni Su-34, Su-35 i MiG-31 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Rezultati štete se procenjuju", navodi se u poruci koju je na Fejsbuku objavila pres-služba Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, prenosi agencija Ukrinform.

Ukrajina saopštila da je oborila svih 27 ruskih dronova lansiranih tokom noći

Ukrajinske snage uništile su svih 27 ruskih dronova lansiranih tokom noći, saopštilo je danas ukrajinsko vazduhoplovstvo.

U saopštenju se navodi da se ruski dronovi oboreni iznad Kijevske, Poltavske, Sumske, Nikolajevske, Hersonske, Donjecke i Dnjepropetrovske oblasti, preneo je Rojters.

Putin naredio juriš na Kijev

U Kijevskoj oblasti proglašena je opasnost. Očekuju se napadi dronovima.

Kako su neki mediji preneli, Putin je naredio juriš na Kijev. 

Jermak: Drugi samit o miru u Ukrajini nije početak pregovora s Rusijom

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak izjavio je danas da drugi mirovni samit na inicijativu Kijeva ne treba se smatra početkom pregovora sa Rusijom.

''Drugi samit ne treba da bude tretiran kao početak pregovora sa Rusijom", rekao je on za Evropsku pravdu.

Putin: Novčana pomoć građanima Kurske oblasti

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će biti isplaćena državna pomoć od 105 evra građanima Kurske oblasti koja je pogođena u ukrajinskim napadima.

"Doneta je odluka da se izvrši jednokratna isplata od 10.000 rubalja (odnosno 105 evra) građanima kojima je to potrebno i biće izdvojena sredstva koja su još potrebna građanima", rekao je Putin u video razgovoru sa vršiocem dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksejem Smirnovim, prenosi Ria Novosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading