Dron
Foto: Printscreen/Telegram

Ruski vojnik je očigledno zaustavio napad ukrajinske bespilotne letelice tako što je kundakom svoje puške razbio nadolazeću bespilotnu letelicu (UAV), navodi se u kratkom snimku koji je objavio Telegram kanal SHOT.

Snimci koje je kanal podelio u petak pokazuju mali bespilotnu letelicu kako juri ka vojniku koji je hodao zemljanom stazom.

Čovek se može videti kako odmah primećuje nadolazeću opasnost i udara u dron svojom jurišnom puškom. UAV tada eksplodira u vazduhu, stvarajući veliki oblak dima.

Vojnik je viđen kako preživljava incident, dok izlazi iz oblaka dima pre nego što pada na zemlju. Zatim staje na noge i beži, dok su pucnji pogodili tlo oko njega.

Ruski Telegram kanal tvrdi da vojnik nije zadobio nikakve povrede tokom sukoba i da je "živ i zdrav".

Prema SHOT-u, incident se dogodio u blizini grada Časov Jar u Donjeckoj Narodnoj Republici. Ruska vojska nije zvanično komentarisala taj susret niti je dala bilo kakve informacije o vojniku ili lokaciji na kojoj se dogodio.

Video se pojavio dan nakon što se na drugom snimku vidi kako drugi ruski lovac udara glavom u dolazeću ukrajinsku kamikazu dron. Vojnik, koji je nosio šlem, takođe je navodno preživeo bliski susret.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading