PUTINOVA "OPERACIJA OSVETA" TEK POČINJE Ukrajina trpi BRUTALNO bombardovanje, masa ruske vojske forsira front!
Foto: EPA/Alo Ilustracija/EPA

Na internetu su se pojavile stotine snimaka i fotografija uništene tehnike ukrajinske vojske i tela poginulih ukrajinskih vojnika u Kurskoj oblasti.

To se objavljuje već nekoliko dana pošto je ruski predsednik Vladimir Putin obećao, da će dati „dostojan odgovor“ na ukrajinski napad na oblast Kursk, prenosi nemački „Bild“.

“Operacija Osveta stoga tek počinje”, kaže analitičar izdanja, Julian Repke.

Tabloid ovu operaciju naziva demonstrativnom. U međuvremenu, ukrajinski aktivisti i zapadni dopisnici izveštavaju o bombardovanju gradova i sela bez presedana u susednoj Sumskoj oblasti, gde su jedinice ukrajinskih snaga raspoređene radi napredovanja duboko u rusku teritoriju.

Kursk

(HOGP)

 

Ruska Federacija takođe nastavlja da prebacuje sve više pojačanja u Kursk. Avioni i helikopteri se sve više koriste u regionu. Prema pisanju izdanja, pojačanje se šalje iz tako udaljenih regiona kao što su Kalinjingrad, Murmansk i Grozni.

Prema Repkeovim rečima, on dobija mnogo uvredljivih poruka od Ukrajinaca jer pokušava da bez ulepšavanja govori o posledicama napada ukrajinskih snaga na Kursku oblast.

“Količina ličnih uvreda koje dobijam za informacije koje se ne sviđaju proukrajinskim aktivistima je zaista zapanjujuća. Izjava o bilo kojoj činjenici da Ukrajina trpi gubitke tokom ofanzive u regionu Kursk izgleda za neke ljude nepodnošljivo”, naglasio je analitičar.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading