RUSKI VOJNIK BACIO GRANATU NA SVOJ ŠTAB I VOJNIKE! 15 oficira je spavalo kad je eksplodiralo, Rus odmah prebegao u Ukrajinu!
Foto: Shutterstock

- Kao rezultat uspešne operacije projekta 'Želim da živim' i Legije 'Sloboda Rusije' pod nazivom 'Kamiš', vojnik ruske vojske digao je u vazduh štab oficira bataljona 'Oluja Z' i prešao na stranu Ukrajine - navodi se u saopštenju, prenosi UNIAN.

Želeo je da pređe na stranu Ukrajine

Prema obaveštajnim podacima, zimi je ruski FPV pilot sa pozivnim znakom "Silver" stupio u kontakt sa Ruskom Legijom slobode i izrazio želju da sarađuje sa Ukrajinom.

On je objasnio da su ga na to naveli sistematski vojni i drugi zločini njegove komande, uključujući vansudska pogubljenja, premlaćivanja i iznude.

Istovremeno, u okviru svoje interakcije sa ruskim vojnim osobljem, Ukrajina je uspela da dobije dragocene obaveštajne podatke o lokaciji, snazi i namerama neprijatelja na određenom pravcu fronta.

Kako napominje GUR, "Silver" je u pogodnom trenutku bacio granatu u podrumski ventilacioni otvor štaba ruske jedinice "Oluja Z", gde su spavali komandant bataljona i drugi ruski oficiri.

Unapred smislio čitav plan

- U podrumu je bilo 15-ak ljudi. U ovoj prostoriji se nalazila cev direktno iznad kreveta gde je spavao komandant bataljona. Ona je vodila do ulice pored ulaza, a mi smo odlučili da bacimo jednu ili dve granate u ovu cev da bi eksplodirali pored njih - rekao je ruski vojnik.

Rus je nakon toga pobegao unapred pripremljenom rutom i prešao na teritoriju pod kontrolom Ukrajine.

GUR naglašava da je ruski dobrovoljac sada postao regrut Ruske Legije slobode za borbu protiv "zločinačkog Putinovog režima".

Ranije, u aprilu 2024. godine, Rus sa pozivnim znakom "Goga" zapalio je prostorije malog raketnog broda "Serpuhov" u gradu Baltijsku u Kalinjingradskoj oblasti.

Bio je pripadnik Baltičke flote sa pristupom državnim tajnama. U decembru 2023. stupio je u kontakt sa Legijom slobode Rusije.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading