Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

"Sada je širom zemlje u toku likvidacija posledica ruskog udara. Bio je to jedan od najvećih hitova – kombinovano. Više od stotinu raketa raznih tipova i stotinak „šahida”. I kao i većina prethodnih ruskih udara, i ovaj je jednako podli, ciljajući na kritičnu civilnu infrastrukturu. U većini naših regiona, od Harkovske oblasti i Kijeva do Odese i zapadnih regiona. Nažalost, ima žrtava. Moje saučešće svim rođacima i prijateljima. Ima na desetine ranjenih - svima se pruža neophodna pomoć", rekao je Zelenski.

"Mnogo štete u energiji. Ali gde god dođe do nestanka struje, radovi na restauraciji su već u toku. Remontne ekipe će raditi 24 sata dnevno. Struja - vratićemo", istakao je.

 

 

"Putin se ne vara: on je bolesno stvorenje – to su svi odavno shvatili. Ali isto tako je jasno: on može da radi samo ono što mu svet dozvoljava. Slabost, neadekvatnost odluka kao odgovor hrani teror. I svaki vođa, svaki naš partner zna koje su snažne odluke potrebne da se ceo ovaj rat okonča, i da se pravedno okonča. U Ukrajini ne može biti dugoročnih ograničenja, kada teroristi nemaju takva ograničenja. Branitelji života ne mogu imati ograničenja u oružju kada Rusija koristi svoje oružje svih vrsta, i „šahede“, i balistiku iz Severne Koreje. Amerika, Britanija, Francuska, drugi partneri imaju moć", istakao je Zelenski.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading