Vladimir Putin
Foto: EPA/EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ovo je rekao je ukrajinski ambasador u Brazilu Andrij Melnik, koji je ranije bio ambasador Ukrajine u Nemačkoj, u intervjuu za Ukrajinsku pravdu.

- Rusi su bili mnogo aktivniji, oni su zaista uložili resurse, vreme i mozak u ovaj region – i uopšte na globalnom jugu, a mi, nažalost, nismo bili dovoljno prisutni - rekao je on.

Prema rečima diplomate, Brazil ne razume zašto treba da ima posla sa Ukrajinom, dok su fokusirani na saradnju sa Moskvom.

- Posebno priča sa BRIKS-om, činilo nam se – pa BRIKS, šta je to... A sada je jačaju, proširuju – i vide je kao centar protivteže zapadnom svetu - dodao je on.

Putinova kritika

Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta kritikovao „svetski poredak zasnovan na pravilima“ koji promoviše Zapad, nazivajući ga besmislicom.

Prema njegovim rečima, ova pravila niko nije video ni napisao, što omogućava privrženicima takvog pristupa da ih s vremena na vreme izmišljaju u svoju korist.

Ruski lider je naglasio da multipolarni svetski poredak jača i da je to neizbežan proces.

- Istovremeno, Putin je ukazao na potrebu stvaranja novog svetskog poretka, koji bi se zasnivao na principima ekonomske otvorenosti, pravde za sve, kolektivnih odluka i uzimanja u obzir interesa svih država - piše RIA.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading