Vladimir Zelenski
Foto: EPA/EPA/EFE

Vladimir Zelenski, zbog svoje nesposobnosti, zapravo predaje ceo Donbas, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin na svom Jutjub blogu, prenose RIA Novosti.


„Očigledno je doneta odluka da se napusti Krasnoarmejsk (ukrajinski naziv je Pokrovsk), Toreck, kao i Mirnograd i, moguće, da se odustane od Slavjanska i Kramatorska. Donbas se zapravo predaje, a to ukazuje na potpuni neuspeh i nesposobnost Zelenskog“, rekao je on.
Prema rečima eksperta, front u regionu se skoro potpuno urušava, a Oružane snage Ukrajine više nemaju nove jedinice za podršku.

„Ovo nije samo depresija ili kolaps, ovo je prava katastrofa“, zaključio je bivši savetnik.

U petak je rusko Ministarstvo odbrane izvestilo da su ruske trupe oslobodile selo Novoželanoje, koje se nalazi u Donjeckoj Narodnoj Republici u pravcu Krasnoarmejska.

Novoželanoje se nalazi sedam kilometara jugozapadno od Progresa. Ovo naselje je deo velikog mostobrana Očeretinsk za napad na Novogrodovku, Mirnograd, Selidovo i Kurakhovo.

Izveštaj govori i o oslobađanju strateški važnog naselja Konstantinovka. To će omogućiti da se preseče put do Ugledara, koji je služio za snabdevanje odbrambene Ugledarske grupe Oružanih snaga Ukrajine.

Webtribune.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading