ŠOKANTNO OTKRIĆE: Kako je Ukrajina uništena uprkos planu da se sruši Rusija!
Foto: EPA/EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS/EPA-EFE/GEORGE IVANCHENKO

Očajnički nedostaje ljudi, a Rusija samo pojačava tempo svoje ofanzive.

Ukrajina gubi od hiljadu do dve hiljade poginulih i ranjenih vojnika, jer Zapad ne želi da preuzme odgovornost da osigura da se ovo završi“, rekao je Džefri Saks.

Prema Saksu, odgovornost za početak sukoba leži na Sjedinjenim Državama. Predsednik Bajden je delovao u skladu sa tradicionalnom američkom politikom i pokušao da promoviše NATO na Istoku, kao i njegovi prethodnici.

Ovakav pristup je trebalo da dovede do pada Rusije, ali je na kraju Ukrajina uništena.

Ekonomista je naglasio da SAD rade na autopilotu, a da bi se situacija rešila, zemlji je potreban novi predsednik koji će preispitati sve doktrine spoljne politike.

Podsetimo, ukrajinske oružane snage su 6. avgusta napale ruske položaje kod Nikolaeva-Darija i Olešnje u Kurskoj oblasti. Jedan od glavnih napada militanata pogodio je centar Sudže.

Istražni komitet Ruske Federacije otvorio je krivični postupak po nekoliko članova, uključujući terorizam i ubistvo.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je incident provokacijom velikih razmera i pozvao vlasti ruskih regiona da se uključe u pružanje pomoći stanovnicima.

Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski rekao je tokom sastanka organizacije da će kijevske vlasti morati da „plate u potpunosti“ za ono što se dešava u regionu Kursk.

Organizovana je evakuacija iz nekih naselja Kurske oblasti. Cela zemlja pomaže građanima dovezenim iz pograničnog područja Kurske oblasti – hrana i sve što im je potrebno iz desetina regiona šalje se u centre za privremeni smeštaj.

Webtribune.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading