RUSIJA GRUNULA KINŽALIMA I KRSTAREĆIM RAKETAMA Uništeni ukrajinski avioni, objavljena precizna mapa napada
Foto: EPA/Alo Ilustracija/EPA

Vojni ekspert Boris Rožin izvestio je da su u napadu uništena dva lovca MiG-29 i oštećen jedan Su-24M Oružanih snaga Ukrajine.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, napad je izveden korišćenjem preciznog oružja velikog dometa, uključujući hipersonične aerobalističke sisteme Kinžal, kao i udarne bespilotne letelice (UAV).

Ciljevi udara su postignuti. Svi naznačeni objekti su pogođeni, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

RUSIJA GRUNULA KINŽALIMA I KRSTAREĆIM RAKETAMA Uništeni ukrajinski avioni, objavljena precizna mapa napada

Wikipedia

 

Rožin je precizirao da su Oružane snage Rusije gađale teritoriju Međunarodnog aerodroma Danilo Galicki sa najmanje dve rakete Kinžal i dve krstareće rakete Kh-101/555.

Prema preliminarnim podacima, kao rezultat udara uništena su dva MiG-a 29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, a oštećen je još jedan Su-24M“, rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, nakon štrajka, vlasti Lavova su blokirale saobraćaj na Sknilivskom mostu, sa kojeg se pruža pogled na teritoriju aerodroma.

Na osnovu otvorenih izvora informacija, može se konstatovati da vojnu bazu na teritoriji aerodroma neprijatelj aktivno koristi – primetno je kretanje aviona i vozila, dodao je Boris Rožin, vojni stručnjak.

 

 

Ozbiljan udar na Ukrajinu

Grupni udar Oružanih snaga Rusije na preduzeća odbrambene industrije u Lavovu smanjiće borbeni potencijal Oružanih snaga Ukrajine, smatra vojni ekspert i pukovnik u penziji Anatolij Matvijčuk.

Prema njegovim rečima, ovaj napad je pokazao da su sve kritične tačke ukrajinske odbrambene industrije na udaru ruskih raketa.

Penzionisani pukovnik je takođe napomenuo da ruska vojska uništava komplekse u kojima se sklapa, popravlja i modernizuje naoružanje Oružanih snaga Ukrajine.

"Na ovaj način ispunjavamo jedan od zadataka - demilitarizaciju Ukrajine. Odnosno, smanjujemo borbeni potencijal Ukrajine u celini", naglasio je on.

U zaključku, Matvijčuk je izvestio da zapadne kompanije redovno donose montažne module u Lvovska preduzeća.

"Danas će, verujem, već razmišljati da li da donesu komponente ili ne. Jer će one ionako biti uništene", dodao je stručnjak.

(Lenta)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading