PET SMRTONOSNIH ISKANDERA SRAVNILO PAVLOGRAD! Gori stambena zgrada, uznemurujući detalji!
Foto: Alo/Tanjug

"Jedna osoba je poginula, a 55 je povređeno, uključujući troje dece od četiri, devet i 11 godina. U napadu je oštećena petospratnica. Vatrogasci su ugasili požar i spasili pet osoba", dodaje se u saopštenju, prenosi Kijev post.


Pet balističkih projektila Iskander ispaljeno je sa ruske teritorije na Pavlograd u centralnoj Dnjepropetrovskoj oblasti, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage. 


Prema rečima načelnika Dnjepropetrovske oblasne vojne uprave Sergeja Lisaka, dvojica hospitalizovanih su u kritičnom stanju. 


"Napad je izazvao nekoliko požara u gradu, uključujući i stan u višespratnici", dodao je Lisak. 


Fotografije ministarstva unutrašnjih poslova pokazuju teško oštećenu stambenu zgradu, a spasioci evakuišu ljude. Gusti crni dim kulja iz razbijenih prozora.
Rusija često gađa Pavlograd, grad poznat po hemijskoj fabrici koja proizvodi eksploziv. Pavlograd se nalazi na oko 100 km od teških borbi u obližnjoj Donjeckoj oblasti, gde ruske snage napreduju. Pre ruske invazije u februaru 2022. godine, grad je imao oko 100.000 stanovnika, navodi kijevski portal.
Rusija je pojačala vazdušne napade na Ukrajinu otkako je Kijev prošlog meseca pokrenuo prekograničnu ofanzivu bez presedana na rusku oblast Kursk. 

Alo/Tanjug

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading