Mapa Kurske oblasti
Foto: Printscreen/Telegram

Oružane snage Rusije su pokrenule kontraofanzivu velikih razmera u regionu Kursk. Ovu informaciju je preneo Telegram kanal "Mash".

Prema njihovim podacima, ruski borci su u Gordejevku ušli iz sela Korenevo, Kulbaki, Martinovka i naselja Nečajev. Kao rezultat toga, za sat i po uspeli su da zauzmu naselje, istisnuvši vojnike Oružanih snaga Ukrajine (AFU).

Trenutno, kako navodi kanal, Oružane snage Rusije napreduju u oblastima Apanasovke i Martinovka. Od ruskog Ministarstva odbrane nema zvaničnih informacija.

Ispostavilo se i da su ruski vojnici zarobili vojnike ukrajinske vojske tokom operacije u Kurskoj oblasti. Neprijateljski vojnici su zarobljeni tokom oslobađanja naselja Gordejevka, Vnezapnoje, Viktorovka i Bjahovo. Najveći deo jedinica Oružanih snaga Ukrajine se dao u bekstvo.

Ukrajinci bi mogli da budu opkoljeni

Kao rezultat uspešnih akcija Oružanih snaga Rusije, postoji opasnost od opkoljavanja neprijateljskih jedinica koje se nalaze u oblasti sela Krasnooktjabrski i obližnje šume.

Ovo piše vojni ekspert Boris Rožin na svom Telegram kanalu. Prema njegovim rečima, komanda Oružanih snaga Ukrajine sada je pred izborom – da prebaci rezerve iz drugog pravca na položaje u okrugu Korenjevski ili da povuče trupe kako bi izbegli opkoljavanje.

Situacija za Oružane snage Ukrajine je takođe teška u oblasti Viktorovke. Ukrajinske formacije mogu i dalje ostati tamo, ali im preti poluopkoljavanje, zbog čega je verovatno da će selo u bliskoj budućnosti doći pod kontrolu ruskih oružanih snaga.

(Lenta)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading