Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

 

 

U napadu su oštećene kuće, civilna infrastruktura i prekinuto je snabdevanje električnom energijom, saopštila je regionalna vojna uprava na Telegramu, prenosi Rojters.

Ranije su Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile da su oborile 24 od 26 dronova koje je Rusija lansirala tokom noći na četiri ukrajinska regiona. Prema rečima guvernera Odese Oleha Kipera, u padu delova drona u južnoj Odeskoj oblasti povređena je jedna osoba i oštećeno 20 kuća i četiri garaže.

Ostaci dronova u južnom regionu Mikolajeva izazvali su požar u prehrambenom preduzeću koji je ubrzo i ugašen, rekao je regionalni guverner Vitalij Kim. Guvernerka zapadnog regiona Ivano-Frankivsk, Svetlana Oniščuk, rekla je da se vlasti bave posledicama napada u toj oblasti ne iznoseći više detalja.

Ministarstvo energetike Ukrajine saopštilo je da je Rusija tokom proteklog dana napala energetsku infrastrukturu u šest regiona i oštetila industrijsku infrastrukturu u Ivano-Frankivskoj oblasti. Guverner centralne oblasti Hmeljnicki prijavio je da nema štete nakon napada.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading