Eksplozija
Foto: Printscreen/Youtube/Ilustracija

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da su tokom noći oborile 10 od 14 dronova i jednu od tri rakete koje je Rusija lansirala.

Oleg Kiper, regionalni guverner Odese, izjavio je da su u subotu uveče u predgrađu Odese poginulo dvoje ljudi, dok je još jedna osoba ranjena u napadu.

U drugom incidentu, najmanje 28 ljudi je povređeno danas popodne kada je ruska bomba pogodila stambenu zgradu u Harkovu, rekao je gradonačelnik Igor Terehov.

Istovremeno, rusko ministarstvo odbrane izvestilo je da je u nedelju tokom noći oborilo 29 ukrajinskih dronova iznad zapadnih i jugozapadnih regiona zemlje.

Takođe, jedan ukrajinski dron oboren je u nedelju ujutro iznad oblasti Rjazanj u zapadnoj Rusiji.

Iako Ukrajina i Rusija redovno izvode noćne napade dronovima, ukrajinski zvaničnici retko potvrđuju ili negiraju napade unutar ruskih granica.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski oglasio se u nedelju na društvenim mrežama da ponovo apeluje na promenu politike Zapada o upotrebi oružja dugog dometa, napominjući da je Rusija lansirala "oko 30 projektila različitih tipova, više od 800 navođenih vazdušnih bombi i skoro 300 dronova protiv Ukrajine" ove nedelje.

"Ukrajini je potrebna snažna podrška naših partnera da odbrani živote od ruskog terora, protivvazdušna odbrana, dalekometni kapaciteti, podrška našim ratnicima. Sve što će pomoći da se Rusija natera da okonča ovaj rat", napisao je Zelenski na društvenoj mreži Iks.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading