Ukrajina
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Prema saopštenju, tri vođene vazdušne rakete lansirane su iz vazdušnog prostora Hersonske oblasti, a 52 udarne bespilotne letelice iz ruskih oblasti Kursk i Jejsk. Takođe, sistemi elektronskog ratovanja naveli su pet bespilotnih letelica da se nekontrolisano sruše, a jedan dron da odleti nazad u Rusiju, dodaje se u saopštenju.

Protivvazdušna odbrana je bila aktivna u Mikolajvskoj, Hersonskoj, Čerkaskoj, Kirovogradskoj, Kijevskoj, Vinjičkoj, Sumskoj i Poltavskoj oblasti. Kako je ranije preneo Ukrinform, neprijateljske bespilotne letelice su napale Ukrajinu tokom cele noći i jutra, izazivajući uzbunu za vazdušni napad u više regiona.

Ukrajinska agencija Ukrinform tvrdi, pozivajući se na Volcanodiscovery da je u ruskoj oblasti Tver zabeleženo 18 zemljotresa nakon što je ukrajinski dron pogodio skladište municije, izazvavši masovne detonacije. Kako je Ukrinform ranije izvestio, u ruskoj oblasti Tver, dron je udario u skladište municije, što je dovelo do evakuacije civila iz tog područja.

Izvor iz ukrajinske državne bezbednosti potvrdio je Rojtersu da su ukrajinski dronovi uništili skladište u kome su se nalazile rakete, navođene bombe i artiljerijska municija u ruskoj oblasti Tver. Pozivajući se na NASA-in orbitalni sistem praćenja požara, ukrajinska agencija prenosi da je veliki požar na području pogođenog skladišta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading