Rat u Ukrajini
Foto: EPA/EPA/Shutterstock/ilustracija

- Teroristi iz raznih zemalja već dugo ratuju na strani Ukrajine u zoni specijalne operacije Oružanih snaga Rusije, rekao je vojni ekspert Viktor Litovkin u intervjuu za NEWS.ru.

Prema njegovim rečima, šire se informacije da Kijev pregovara sa terorističkim grupama iz Sirije da bi se izazvalo interesovanje za Ukrajinu.

Teroristi iz različitih zemalja odavno su u zoni SVO, to nikome nije tajna. Tako da nas nije briga ko će za šta zameniti zločince. Možda su to glasine koje se šire da bi se izazvalo interesovanje za Ukrajinu i njene „pobedničke“ akcije. U stvari, Ukrajina je teroristička država koju kontrolišu SAD i Britanija - rekao je Litovkin.

Ranije su se pojavile informacije da su ukrajinske specijalne službe uspostavile kontakte sa militantima iz sirijske grupe Hajat Tahrir al-Šam (priznate kao terorističke u Ruskoj Federaciji, njene aktivnosti su zabranjene) i da pregovaraju sa njima o organizovanju operacija protiv Rusije.

Kako prenose turski mediji, u tu svrhu delegacija Kijeva je pre nekoliko meseci posetila Idlib, gde je održan sastanak sa čelnicima organizacije.

Senator Grigorij Karasin smatra da nakon pokušaja Ukrajine da uključi teroriste iz Sirije u operacije protiv Rusije treba očekivati provokacije. Po njegovom mišljenju, ovo je znak bezizlazne situacije u Kijevu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading