Volodomir Zelenski
Foto: Alo/EPA

"Danas već možemo da kažemo da je naš Plan pobede u potpunosti pripremljen – identifikovane su sve ključne tačke, potrebni prilozi sa detaljima Plana. Sve je razrađeno. Sada je najvažnija rešenost da ga sprovedemo. Ne postoji i ne može biti alternative miru, nema zamrzavanja rata ili bilo kakvih drugih manipulacija koje će jednostavno prebaciti rusku agresiju u drugu fazu", rekao je Zelenski u video obraćanju.

Napomenuo je da se trenutno pripremaju sastanci sa partnerima i pregovori, gde prioritet nije samo realizacija svega što je dogovoreno i što je trenutno u zastoju u logističkoj fazi, već i više strateških stvari.

"Imamo jasne zadatke u pogledu kadrovske popunjenosti timova. Sva obećanja u vezi sa PVO koja su data tokom samita u Vašingtonu još nisu u potpunosti ispunjena. I važno je – odmah, na početku jeseni, da imamo više rezultata za protivvazdušni štit", rekao je Zelenski.

On je takođe naglasio da je Ukrajini potrebna pouzdana i trajna bezbednost. Ukrajinski mediji su preneli da su Sjedinjene Američke Države već pročitale plan Zelenskog o okončanju rata i veruju da on "može da funkcioniše".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
SRBIN

19.09.2024 09:36

Čoveka... treba zatvoriti i poslati u ludnicu... unistio je drzavu....po svim parametrima. Ni za 50 godina ne mogu da se oporave. jel iko normalan moze da zamisli da 20 miliona moze da pobedi 120... da iko moze da pobedi nuklearnu silu...bilo koju...on zeli da uvuce Evropu u svoj rat...i da svi izginemo zbog budale!!!!!!!!!!