Rat na frontu
Foto: Alo/Shutterstock

Naredni meseci biće odlučujući u ratu, izjavio je u SAD predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Moskva poručuje da je ukrajinski "Plan pobede" opasna avantura sa perspektivom dalje eskalacije.

Bilans poginulih civila u Kurskoj oblasti porastao na 56, saopštile su ruske vlasti. U isto vreme, nastavljaju se sukobi sa obe strane rusko-ukrajinske granice.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Ukrajinska vojska saopštila da je oborila 28 ruskih dronova i četiri rakete X-59/69

- Ukrajinska PVO oborila je protekle noći 28 ruskih dronova tipa Šahed i četiri navođene rakete X-59/69, a četiri ruska drona su se nekontrolisano srušila u nekoliko regiona Ukrajine, saopšteno je iz komande ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. Nije bilo žrtava niti materijalne štete, prenosi Ukrinform.

Kijev: Ruske snage lansirale dve rakete i četiri drona na mete u Ukrajini

Rusija je tokom noći lansirala dve vođene vazdušne rakete i četiri jurišna drona na metu Ukrajine, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

Kako se dodaje, dve rakete i jedan dron "nisu stigli do svojih ciljeva zbog aktivne protivvazdušne protivraketne odbrane Odbrambenih snaga Ukrajine“, saopštile su vazduhoplovne snage.

Sijarto: Izuzetno opasno rasporediti zapadno oružje protiv ciljeva u Rusiji

Zahtev Ukrajine da se oružje koje isporučuju saveznici može koristiti i za ciljeve na teritoriji Rusije predstavljao bi ozbiljan rizik od eskalacije, izjavio je u Njujorku mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, u odgovoru na nedavnu izjavu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Sijarto je naveo da je proteklih skoro hiljadu dana od kada traje rat pokazalo da sukob nema rešenje na bojnom polju, a da su isporuke oružja samo dovele do povećanja broja žrtava, dok je mir sve dalje.

Moskva: PVO oborila 13 dronova iznad tri oblasti

Ruske jedinice protivvazduhoplovne odbrane uništile su tokom noći 13 ukrajinskih dronova, javio je Tas, pozivajući se na rusko ministarstvo odbrane.

Po šest dronova uništeno je iznad Belgorodske i Kurske oblasti, dok je jedan oboren iznad Brjanske oblasti, preneo je Tas.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading