Rat u Ukrajini
Foto: AP/Foto:AP

Borbe se i dalje vode na šest pravaca, a situacija i dalje teška i napeta, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Moskovski sud je počeo da razmatra krivični postupak protiv 72-godišnjeg Amerikanca Stefana Džejmsa Habarda, optuženog da se borio kao ukrajinski plaćenik.

BLOG UŽIVO

Ukrajinska vojska navodi da Rusija ne prestaje da napada duž granice Sumske i Černigovske oblasti.

Navedeno je da uprkos značajnim gubicima ruskih trupa, Moskva nastavlja pokušaje probijanja odbrane Ukrajine.

Ukrajini je potreban pravedan mir i računa na podršku i vođstvo SAD da na sve moguće načine pritisne Vladimira Putina i primora ga da zaustavi rat, izjavio je Volodimir Zelenski posle sastanka sa Donaldom Trampom.

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je da će raditi i sa Ukrajinom i sa Rusijom na okončanju rata.

Iz ruševina sedišta Nacionalne policije u Krivom Rogu su pronađena još dva tela nakon napada ruskih trupa, saopštio je šef Dnjepropetrovske OVA Sergij Lisak.

Moskovski sud je počeo da razmatra krivični postupak protiv 72-godišnjeg Amerikanca Stefana Džejmsa Habarda, optuženog da se borio kao ukrajinski plaćenik.

Italijanski predsednik Serđo Matarela i predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer poručili su da Italija i Nemačka ostaju čvrsto uz Ukrajinu u njenom sukobu sa Rusijom.

Generalni inspektorat za vanredne situacije Rumunije objavio je da je grupa dronova uočena u rumunskom vazdušnom prostoru kako se kreće ka ciljevima u Ukrajini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading