Rat u Ukrajini
Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Ruske snage su u Kursku oblast premestile 50 hiljada vojnika, tvrdi Kijev. Moskva ima jasan stav o rešavanju ukrajinskog konflikta, koji je formulisao predsednik Putin, saopštio je šef ruske diplomatije.

Nemački kancelar Olaf Šolc najavio je 600 miliona evra vojne pomoći Ukrajini.

BLOG UŽIVO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je na konferenciji za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Berlinu daa bi želeo da se rat sa Ruskom Federacijom okonča najkasnije sledeće godine.

Zelenski se nada da se količina pomoći ukrajinskoj vojsci neće smanjiti i da će Berlin nastaviti da podržava formulu mira, dok se Rusija opire poštenoj diplomatiji i pravednom okončanju rata.

I šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saopštio je da Moskva ima jasan stav o rešavanju ukrajinskog konflikta, koji je formulisao predsednik Vladimir Putin.

Istovremeno kancelar Nemačke Olaf Šolc poručio je da Nemačka stoji uz Ukrajinu u ratu protiv Rusije i najavio 600 miliona evra vojne pomoći za tu zemlju. Dodao je da će Nemačka do kraja godine zajedno sa partnerima isporučiti 1,4 milijarde evra u paketu vojne pomoći, preneo je Rojters.

Pored diplomatskih aktivnosti, na terenu se nastavljaju žestoke borbe.

Oružane snage Ruske Federacije zauzele su selo Ostrovskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruske trupe su se učvrstile u dve ulice Torecka - do Centralne ulice, objavila je portparolka Luganskog tehničkog univerziteta Anastasija Bobovnikova.

Rusija je prebacila oko 50.000 vojnika u Kursku oblast, oslabivši svoju poziciju na frontu u Ukrajini, izjavio je glavnokomandujući Oružanih snaga  Aleksandar Sirski.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading