Ukrajina
Foto: Alo/Foto: Shutterstock


Vremenski uslovi u oblasti sve više utiču na tok borbenih dejstava. Kiša i magla često otežavaju rad dronovima, što s jedne strane otežava snabdevanje trupa zbog loših puteva, ali s druge strane omogućava rotaciju na prvim linijama i organizovanje logističke podrške.

Nakon završetka borbi za Ljubimovku i Tolstoj Lug, glavni fokus operacija postepeno se pomera ka liniji Novoivanovka – Mala Loknja. Neprijatelj je svestan važnosti ovih pozicija i stalno dovlači rezerve, kao i da preduzima protivnapade, naglašava Podoljaka.

Na terenu se vode borbe za Novoivanovku i Leonidovo, sa neprijateljem koji aktivno pokušava da zadrži svoje pozicije. Borbe su intenzivne, a neprijatelj se drži čvrsto u Mala Loknja. Situacija severno od ove rute je neizvesna, dok se na području Sudže vode velikim intenzitetom.

Prema poslednjim podacima, neprijateljska komanda ne smatra potpuno izgubljenim svoje položaje severno od puta Zeleni Šljak – Malaja Loknja. Izveštava se da je u napadu učestvovala do četa pešadije koju podržava nekoliko tenkova, što je najozbiljniji kontranapad od početka borbi 10. oktobra. Trenutno se vode intenzivni sukobi, piše Podoljaka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading