OGLASIO SE KREMLJ! Putin i Šolc spremni za razgovor o Ukrajini
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEY GUNEEV/KREMLIN POOL/SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV / POOL


Ruski predstavnik Dmitrij Peskov izjavio je da postoji teoretska mogućnost uspostavljanja dijaloga između Rusije i Nemačke u vezi sa situacijom u Ukrajini. Ova izjava usledila je nakon što je nemački kancelar Olaf Šolc izrazio spremnost za razgovor o rešavanju ukrajinskog sukoba sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, piše Sputnik.

Kancelar Šolc istakao je svoju spremnost da se susretne sa predsednikom Putinom kako bi razgovarali o ovoj temi. Takođe je naglasio da je neophodno učešće Moskve na sledećoj mirovnoj konferenciji o Ukrajini, te da je važno da se odluke ne donose bez učešća Ukrajine i prethodnog dogovora između zemalja partnera Nemačke.


Ova izjava dolazi u kontekstu povećane napetosti između Rusije i Zapada, posebno u vezi sa situacijom u Ukrajini i aneksijom Krima od strane Rusije 2014. godine. Mogućnost dijaloga između Moskve i Berlina može predstavljati korak ka potencijalnom rešenju ovog dugotrajnog sukoba.

Učešće Moskve na mirovnoj konferenciji o Ukrajini ključno je za postizanje stabilnog i održivog rešenja sukoba. Naglašena važnost dogovora između zemalja partnera Nemačke ukazuje na potrebu za međunarodnom saradnjom i diplomatskim naporima u rešavanju krize.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading