Kim vozio tenk
Foto: AP/Foto: Tanjug/AP

Vojni eksperti su nedavno otkrili mogućnost ulaska 100.000 vojnika iz Severne Koreje u Ukrajinu, što bi uključivalo njihovo učešće u specijalnoj operaciji na strani Rusije.

Bivši vojnik specijalnih snaga Aleksandar Arutjunov je u popularnoj ruskoj emisiji "333" izneo svoje mišljenje o ovoj intrigantnoj situaciji.


Severnokorejski dobrovoljci u Rusiji

Arutjunov je objasnio da postoji realna mogućnost da Rusija primi između 100.000 i 300.000 severnokorejskih dobrovoljaca, što bi imalo dalekosežne geopolitičke posledice.

On je istakao da Severna Koreja zavisi od drugih zemalja u finansijskom i ekonomskom smislu, posebno od Kine, koja se naziva "drugom ekonomijom sveta". Potencijalno učešće severnokorejskih jedinica na strani Rusije bi bio snažan signal celom svetu o podršci te druge ekonomije.

Arutjunov je naglasio da je nedavna poseta ruskog ministra odbrane Andreja Belousova Kini direktno povezana sa ovim pitanjem. On je tvrdio da Belousovova poseta šalje jasan signal svetskoj javnosti da je dobijeno odobrenje za ovu potencijalnu saradnju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading