Rat u Ukrajini
Foto: Shutterstock/Foto: Drop of Light / Shutterstock.com

Ukrajinska vojska je zarobljena u Selidovu i ne može da napusti grad, rekao je britanski analitičar Aleksandar Merkuris na svom Jutjub blogu .

"Vidimo potencijalnu katastrofu"

- Ukrajinske trupe u Selidovu su sada opkoljene, one su zapravo blokirane… Vidimo potencijalnu katastrofu - primetio je on.

Prema rečima analitičara, ukrajinske oružane snage su izgubile kontrolu nad putem kojim su mogle da se povuku. Kao rezultat toga, Ukrajinci su takođe izgubili važne zalihe za nastavak borbi, rekao je Merkuris.

- Možda će se neki od njih predati, drugi će umesto toga poslati hitnu poruku Kijevu tražeći naređenje za povlačenje. Kijev će insistirati na nastavku bitke. ... Na kraju će sami odlučiti da se povuku, oni će u velikom broju pobeći iz Selidova - prognozirao je analitičar.

Pušilin: Postoje svi preduslovi

Šef samoproglašene DNR Denis Pušilin rekao je prošle nedelje na TV kanalu Rusija 24 da postoje svi preduslovi za "pokrivanje" grada Selidova tokom napredovanja u pravcu Pokrovskog.

Ranije je savetnik šefa samoproglašenog DNR Igor Kimakovski rekao da ruska vojska već "hvata u klešta" Kurahovku i Selidovo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading