UKRAJINSKI GENERALŠTAB JAVLJA O STRAHOVITOM RUSKOM NAPADU: Samo u Kursku je bilo 15 vazdušnih udara!
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija A.V.

"Ruski okupatori su takođe aktivno koristili avijaciju na guljajpoljskom i orahovskom pravcu u Zaporoškoj oblasti.„U oblasti Male Tokmačke, neprijatelj je bacio 12 protivvazdušnih projektila i dva puta pogodio Bilogori sa 40 nevođenih vazdušnih projektila", navodi se u saopštenju, prenosi ukrajinski Interfaks.

Dodaje se da su ruske snage izvele vazdušne udare u Donjeckoj oblasti, a posebno su bombardovani okrug Aleksandro-Kalinovoj i Romanovka. 

- Neprijatelj je izveo vazdušne udare na okruge Stepni, Bilovodi, Bašivka i Junakovka u Sumskoj oblasti, bacivši ukupno 12 avio-bombi. Neprijateljskim artiljerijskim granatiranjem sa teritorije Ruske Federacije pogođena su područja pograničnih naselja Sumske i Černigovske oblasti - navodi se u saopštenju.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je saopštio da je situacija na frontu i dalje napeta, a od početka dana su se dogodila ukupno 84 borbena okršaja, pri čemu je, kako se navodi, najteža situacija u kupjanskom, pokrovskom i kurahovskom pravcu, prenosi Tanjug.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading